Sütik beállítása

A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.

Ez a lap nem támogatja az Ön böngészőjét. Kérjük, használjon modern böngészőt a megtekintéshez.
Ugrás a menüre Ugrás a tartalomhoz Ugrás a lábléchez
Billentyűzet, rajta egy lánc és egy lakat

Vigyázunk adataira!

A KSH az egyik legnagyobb adatvagyonnal rendelkező hivatal hazánkban. A népszámlálási adatokat fokozottan védett környezetben kezeljük, az informatikai rendszert a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) jóváhagyásával alakítottuk ki. Az adatkezelést a hazai és a nemzetközi jogszabályok rendkívül szigorúan szabályozzák.

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Az eredményeket csak összesített formában hozzuk nyilvánosságra, azokat semmilyen módon nem lehet összekötni a válaszadók személyével.

A kérdőívek lezárásakor az adatokat automatikusan titkosítjuk. A gyűjtött adatok közvetlenül a KSH zárt szervereire érkeznek, ahol külön tároljuk el a névadatokat, a lakcímadatokat, illetve a kérdőív többi adatát, és csak szigorú feltételek mellett, meghatározott ideig, kizárólag a népszámlálási adatok feldolgozása céljából történhet meg az összekapcsolásuk.

A KSH sem a népszámlálási kérdőíven felvett személyes adatokat, sem az adminisztratív adatforrásból származó, személyes adatnak minősülő információkat nem továbbíthatja harmadik fél részére. A KSH hatósági megkeresésre sem ad ki személyes adatot. Az adatokat kizárólag hivatalos statisztikai célból kezeli, nem használja fel konkrét személyre vonatkozó intézkedés vagy döntés alátámasztására.

Mindazok, akik interneten keresztül önállóan töltik ki a kérdőívet, nyereményjátékban vehetnek részt. Számukra azért szükséges a válaszadó elérhetőségi adatának (e-mail-cím vagy telefonszám) megadása, mert a nyerteseket csak az általuk megadott elérhetőségen tudjuk értesíteni.

A nyereményjátékhoz, illetve a minőségellenőrzéshez megadott elérhetőségi adatokat, valamint a kérdőíven megadott egyéb adatokat a KSH egymástól elkülönítve kezeli.

A 2022. évi népszámlálás adatkezelési tájékoztatója

Töltse ki online a népszámlálási kérdőívet 2022. október 1–16. között!