Sütik beállítása

A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.

Ez a lap nem támogatja az Ön böngészőjét. Kérjük, használjon modern böngészőt a megtekintéshez.
Ugrás a menüre Ugrás a tartalomhoz Ugrás a lábléchez

Felhasználási feltételek

Szerzői jog

1. A www.nepszamlalas2022.hu domain név alatt (továbbiakban: Honlap) található tartalom a Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) szellemi tulajdona, a KSH a szerzői jog jogosultja. Minden engedély nélküli használat szerzői jogi, polgári jogi, valamint büntetőjogi következményekkel jár.

Tartalom használata

2. Jelen Honlapon megjelenített információkat, dokumentumokat, vagy más anyagokat a KSH kizárólag tájékoztatás céljából teszi közzé. A Honlapon történő böngészés ráutaló magatartásnak minősül arra vonatkozóan, hogy a felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó) elfogadja az alábbi feltételeket:

2.1. A www.nepszamlalas2022.hu domain név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása – a hivatkozás kivételével – kizárólag a KSH előzetes írásos hozzájárulásával lehetséges.

2.2. A Honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (különösen a logó, a szöveg, a kép, a hang, a videó, az animáció) szerzői jogvédelem, illetve védjegyjogi oltalom alá esik, csak a KSH előzetes, írásbeli engedélyével használható fel.

2.3. A KSH a Honlapon megjelenő tartalmak használatának jogát csak azzal engedélyezi, hogy a Felhasználó tudomásul veszi, hogy azokat nem jogosult módosítani, újra előállítani, vagy kereskedelmi célzattal felhasználni.

2.4. Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvény paragrafusainak. Idézés esetén – forrás megjelöléssel – kérünk rámutatni (link elhelyezése) a Honlap megfelelő oldalára.

2.5. Tilos a Honlap tartalmát kereskedelmi célra felhasználni, vagy azt kereskedelmi célból terjeszteni.

2.6. Tilos a Honlap tartalmának adatbázis-szerű feldolgozása, többszörözése, el- vagy továbbadása.

2.7. A másodközlésnek meg kell felelnie a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek.

2.8. A KSH nem garantálja a Honlaphoz való hozzáférés folyamatosságát, illetve hibamentességét. A KSH nem vállal felelősséget semmilyen közvetlen, közvetett, véletlen, különleges vagy bármilyen más kárért (korlátozás nélkül, beleértve az elmaradt hasznot, az üzletmenet megszakadásával vagy az üzleti információ elvesztésével és adatvesztéssel kapcsolatos károkat). A KSH ugyanakkor felelősséget vállal a jogszabályokból eredő közzétételi kötelezettség alapján megjelentetett információknak a közzététel időpontjában fennálló helytállóságáért.

3. Ha egyéb oldalakon a Honlapra mutató linket helyeznek el, ahhoz nem kell engedélyt kérni, de erről a honlap szerkesztőségét tájékoztatni kell a tajekoztatas@ksh.hu e-mail-címen. A Honlapon elhelyezett linkkel hivatkozott, harmadik személy által fenntartott külső oldalak tartalmáért a KSH-t semmiféle felelősség nem terheli. A méltatlan környezetbe helyezett kapcsolódás ellen kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük.

3.1. Az alábbi grafikai elem szabadon letölthető és felhasználható a www.nepszamlalas2022.hu honlapra mutató link kiemelésére.

Népszámlálás 2022 logó

Beillesztéséhez használható kód:
<img src="https://nepszamlalas2022.hu/media/nepszamlalas2022_logo.svg" alt="Népszámlálás 2022 logó">

3.2. A KSH a Honlapon nem helyez el semmilyen, az üzleti szférához kapcsolódó hirdetést, linket.

4. A KSH fenntartja a jogot, hogy a Honlap tartalmát részben vagy egészben bármikor megváltoztassa, illetve elérhetőségét korlátozza, vagy megszüntesse.

5. Amennyiben további kérdései lennének a Honlap anyagainak felhasználásával kapcsolatban, vagy közlési engedélyt szeretne kérni, az alábbi címen keresztül veheti fel velünk a kapcsolatot: kapcsolat@nepszamlalas2022.hu

6. A Felhasználó tudomásul veszi továbbá, hogy a KSH minden esetben feltárja azon eseteket, amikor felmerül a Felhasználási feltételek megsértésének gyanúja. Ebben az esetben a KSH felszólító levelet küld, amelyben további információkat kér a Felhasználótól. Ez utóbbinak a megszabott határidőn belül részletes választ kell adnia a KSH felvetéseire.
Ha a KSH arra a megállapításra jut, hogy a Felhasználó megsértette a Felhasználási feltételekben foglaltakat, indokolással ellátott vélemény formájában hivatalosan felkérheti a felhasználót a Felhasználási feltételek betartására. Felkéri továbbá a Felhasználót, hogy tájékoztassa a KSH-t a helyzet megoldása érdekében hozott intézkedésekről. Erre vonatkozóan a KSH szintén határidőt ír elő.
Amennyiben a felhasználó a KSH felszólítására nem szünteti meg a Felhasználási feltételek megsértését eredményező helyzetet, a KSH a Felhasználóval szemben jogi igényt érvényesít, és a Felhasználót a felmerült vagyoni és nem vagyoni kár megtérítésének kötelezettsége terheli.

Töltse ki online a népszámlálási kérdőívet 2022. október 1–16. között!